מיני סופלה של אפרת ליבפרוינד

    אפרת ליבפרוינד 1 Comment on מיני סופלה של אפרת ליבפרוינד
    9:04
    02.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on בניגוד לדעה הרווחת: למה באמת היהודים לא עלו לארץ לפני השואה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מיני סופלה שוקולד ב-5 דקות הכנה…(20 עוגות סופלה קטנות)

    את עוגות השוקולד החמות האלה הנקראות גם בשם "סופלה" אני אוהבת להכין בתבניות שקעים קטנות מאוד (קוטר 3-4) ואופה אותן כ-6 דקות בלבד. ניתן כמובן להכין אותן בתבניות שקעים אישיות בקוטר 6-7 ס"מ (גם חד פעמיות זה מצוין) ואז יש לאפות אותן 12 דקות, אך לא יותר. עוגות הסופלה נשמרות היטב בהקפאה ויש לחממן מעט לפני ההגשה.

    לסופלה:
    4 ביצים
    5 כפות סוכר
    200 גרם שוקולד מריר משובח
    80 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה
    כפית קפה מומסת בכפית מים חמים
    2 כפיות גלוקוזה או דבש
    3 כפות שטוחות קמח

    אופן ההכנה:
    מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר 7 דקות. בינתיים ממיסים את השוקולד ומוסיפים לו את המזולה, ממיסים את שניהם המסה מוחלטת ומוסיפים להם את הקפה המומס. תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים את תערובת השוקולד לביצים ואת הגלוקוזה או הדבש. מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.

    יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים קטנות בקוטר 3-4 ס"מ ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 5-6 דקות בלבד. אם יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות (סיליקון או אלומיניום או חד פעמיות מנייר) אופים 12 דקות בלבד.
    מגישים חם עם גלידת וניל.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      נשמע פשוט וטעים רק איך להוסיף את הדבש כך שבאמת יתערבב כראוי?